Norsu
 

 

Pohjoismainen Homeopaattiyhdistys ry logo

Pojan selittämätön väsymys ja vatsakivut lakkasivat

äiti ja poika, 11 v.

Perusterveellä pojalla loppui usein yllättävän nopeasti puhti kesken ja vatsakivut lamaannuttivat sängynpohjalle jopa viikoksi kerrallaan. Poika on aina nukkunut ja syönyt hyvin, liikkunut paljon ja ollut kaikin puolin hyvävointinen ja -kuntoinen. Välillä toki ihmetytti kun jo alle kouluikäisenä muutaman tunnin kerhon jälkeen oli kovin väsynyt eikä jaksanut loppupäivästä oikein muuta. Myöhemmin koululaisena hän harvoin jaksoin koulupäivän jälkeen leikkiä kavereiden kanssa ja harrastustenkin oli syytä alkaa vasta useampia tunteja koulupäivän jälkeen, lähes illalla, jotta ehti riittävästi palautua päivästä. Vatsakivut puolestaan iskivät äkisti ja ennalta arvaamattomasti ja pakottivat jäämään koulusta kotiin aina noin viikoksi kerrallaan. Kuumetta tai muuta oiretta vatsakipuun ei liittynyt ja elämä muuten sujui tasaisesti, joten mitään muutakaan, mikä olisi vatsavaivoja selittänyt emme keksineet.

 Lääkärissä oireet otettiin vuosien varrella pariin otteeseen puheeksi, mutta kun yleisvointi oli hyvä ja verikokeet kunnossa, ei asiaan sen kummemmin puututtu.

 Pojan ollessa 10-vuotias kävimme viimein Jutan luona. Tuntui etteivät monta kertaa vuodessa toistuvat, pitkäkestoiset vatsakivut, vetämätön olo, itkuisuus ja alakulokin, kuuluneet alakouluikäisen normaaliin elämään. Perusarjessa oireilu pysyi taka-alalla, mutta heti kun päivään kuului jotain ylimääräistä, esim. yökyläily kaverilla tai vaikka uimahallireissu, tarvittiin pari päivääkin toipumisaikaa, jota siivitti väsymys, ärtyneisyys ja itkuisuus ilman sen kummempaa syytä.

 Ensi käynnistä Jutalla on nyt vuosi ja ero entiseen on kuin yöllä ja päivällä. Kaikki pojan oireilu väistyi hyvin pian ensi käynnin jälkeen ja poika alkoi voida silminnähden paremmin. Pientä takapakkia tuli välillä, jolloin saimme Jutalta päivitetyt ohjeet, joilla hoitoa jatkettiin. Itkuisuus, alakulo ja selittämätön väsymys ovat tiessään ja tilalla on tasapainoinen, iloinen ja silminnähden hyvinvoiva nuorimies. Nuorimies, joka ei enää heti väsähdä vaan nauttii täysillä koulusta ja kavereiden kanssa olosta. Harrastuksiakaan ei tarvitse ajoittaa enää alkamaan myöhään illasta, vaan puhtia riittää lähteä liikkumaan vaikka suoraan koulupäivän jälkeen!

 Olen ikuisesti kiitollinen Jutalle, hänen avullaan pojastani tuli taas oma itsensä, joka nauttii elämästään ja me koko muu perhe hänestä!”

 Sivun alkuun

Homeopatiasta apua raskaaksi tulemiseen

nainen 33 v.

Lopetin hormonaalisen ehkäisyn toiveenani tulla raskaaksi. Ehkäisyn lopettamisen jälkeen kuukautiskiertoni oli pitkä ja erittäin epäsäännöllinen eikä ovulaatiotakaan tapahtunut. Gynekologi määräsi keltarauhashormonikuurin, jonka aloittaminen ei houkutellut päästyäni juuri eroon hormonaalisesta ehkäisystä. Ystävälläni oli hyviä kokemuksia homeopatiasta muunlaisten vaivojen hoidossa ja hänen vinkistään otinkin yhteyttä Juttaan.

Kokonaisvaltaisen taustaselvityksen jälkeen Jutta antoi minulle homeopaattista valmistetta ohjeiden kera. Jo ensimmäisen kuukauden jälkeen kuukautiskierto lyheni merkittävästi ja toisen kierron aikana tulinkin jo raskaaksi! 

Täytyy rehellisesti myöntää, että hoidon alussa epäilin, voiko homeopatiasta olla apua. Mutta tulokset puhukoon puolestaan! Minulle jäi todella positiivinen kuva homeopatiasta ja pidänkin erityisesti siitä, että potilasta hoidetaan kokonaisuutena. Voin lämpimästi suositella homeopatiaa ja Juttaa kaikille vastaavassa tilanteessa oleville!

Sivun alkuun

Helpotus vatsa- ja astmaoireisiin

nainen 24 v.

Hakeuduin Jutan vastaanotolle toukokuussa 2016, koska kärsin vaikeasta ärtyvän suolen oireyhtymästä. Mahani oireili päivittäin ja oireisiini kuului muun muassa paha ummetus, turvotus, ilmavaivat ja satunnaiset ripulikohtaukset. Tuntui, että olin kokeillut jo kaikkea, mutta mistään ei ollut minulle apua, ja tunsin oloni todella epätoivoiseksi. Aloitettuani homeopaattisen lääkityksen huomasin kuitenkin oireiden helpottavan hieman jo heti ensimmäisten päivien aikana. Tilanne vain parani viikkojen kuluessa ja nyt neljä kuukautta myöhemmin mahani on lähes täysin oireeton ja toimii normaalisti miltei joka päivä. Elämänlaatuni on tämän myötä parantunut huomattavasti ja olen saamastani avusta todella kiitollinen. 

Vatsaoireiden lisäksi homeopatia helpotti myös astmaoireitani todella paljon. Astmalääkärini oli ihmeissään, kuinka paljon oireeni olivat hellittäneet muutamassa kuukaudessa. Tällä hetkellä en tarvitse astmalääkettä säännöllisesti lainkaan, kun vielä muutama kuukausi sitten käytin hoitavaa lääkettä päivittäin ja avaavaa lääkettä astmakohtauksiin joka viikko. Myös elämääni kovasti hankaloittaneet kovat kuukautiskivut ja aina aiemmin kuukautisten aikana pahentuneet mahaoireet ovat helpottaneet jonkin verran. Näiden lisäksi myös migreenikohtaukset, joista aiemmin kärsin varsin usein, ovat harventuneet ja lieventyneet. 

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan homeopatiaa, etenkin jos tuntuu, että länsimainen lääketiede ei ole tuonut apua.

Sivun alkuun

Apua kasvukipuihin

nainen 42 v, lapsi 6 v.

6-vuotias tyttäremme on kärsinyt yöllisistä kasvukivuista jo vuosia. Oireet alkoivat varmaan 3-4 –vuotiaana ja jalkakivut herättivät tytön n. parin viikon välein, välillä tiheämmin, välillä harvemmin. Joulun 2015 tienoilla kasvusäryt äityivät jokaöisiksi kipukohtauksiksi. Yöt valvottiin kipujen kanssa, hierottiin ja laitettiin kylmägeeliä, yleensä myös jouduttiin turvautumaan särkylääkkeisiin. Siinä kärsi unenlaatu sekä äidillä että isällä, saati sitten pienellä tytöllä joka joutui heräämään keskellä yötä koviin kipuihin.

Jutan vastaanotolle menimme tammikuun alussa ja saimmekin lääkityksen vaivaan. Aloimme nauttia lääkettä annettujen ohjeiden mukaan ja kasvukipujen määrä on vähentynyt radikaalisti. Ainoa kipukohtaukset ovat tulleet kun otimme lääkkeen uudelleen käyttöön pienen tauon jälkeen. Jutan mukaan lääke oli siis mitä ilmeisimmin tehonnut eikä sitä siis enää tarvittu. Nyt on eletty käytännössä 5 viikkoa ilman yöheräilyjä, eli pisin aika pariin vuoteen!  Lääke todella auttoi ja nyt meillä on Jutalta myös konstit siihen jos kivut vielä palaavat. Omasta puolestani suosittelen lämpimästi kaikkia kasvukivuista kärsivien lasten vanhempia kokeilemaan homeopatiaa kipujen hoitoon, meille se toi suuren helpotuksen tuskallisiin yöheräilyihin ja valvomisiin. Kiitokset Jutta!

Sivun alkuun

Krooninen urtikaria helpottui

mies 45 v.

Olen 45-vuotias mies ja vuonna 2008 minulle puhkesi nokkosihottuma eli urtikaria. Ilmeisesti pitkäaikaisen moottorisahan tärinän ja puupölyn yhteisvaikutuksesta laukesi elimistössä jokin reaktio. Hirsityömaalla tuli peukalohankaan kova kutina ja muutamien tuntien kuluessa alkoi käsi turvota ja kutina oli kova, tätä kesti pari vuorokautta ja sen jälkeen käsi oli normaali. Oireet lisääntyi, ihottumaa ja turvotusta tuli useammin ja sain siihen lääkkeeksi antihistamiinia, muuta hoitoa ihotautilääkärillä ei ollut tarjota.
Kuulin homeopatiasta ja päätin kokeilla auttaisiko se oireisiin. Ennen homeopatian aloitusta oireita tuli jopa viikottain. Näihin otin antihistamiinia aamuin illoin 2 tablettia. Tämä ei kuitenkaan pitänyt ihottumaa kurissa. Homeopaattinen hoito aloitettiin vahvemmalla tablettihoidolla ja siitä pikku hiljaa asteittain vähentäen annostusta. Lääkitys alkoi tehota ja oireita tuli harvemmin.Nykyään on lievä lääkitys, 1 tippa pieneen määrään vettä 2 kertaa viikossa ja oireita tulee tosi harvoin ja ne ovat lieventyneet. Antihistamiinia en ole käyttänyt pariin vuoteen.Olen ollut erittäin tyytyväinen saamaani homeopaattiseen hoitoon ja henkilöön,jolta avun olen saanut!
Voin suositella homeopatiaa hoitomuotona, minulle se ainakin on tuonut apua sairauteeni.
Kiitos Jutta!

Sivun alkuun

Alakuloisesta murrosikäisestä takaisin omaksi itsekseen

Äiti, tytär 14v

Äidin viestistä ennen homeopaattista hoitoa:

”Minulla on 13-vuotias tyttö, syksyllä siis kahdeksannelle luokalle menossa.  Hänellä on murrosiän oireita, mutta myös jotain muuta josta en ole päässyt selville. Seitsemäs luokka meni ihan penkin alle, varsinkin kevätlukukausi. Alkoi olla kouluhaluttomuutta, väsymystä ja omiin oloihin vetäytymistä. Muutaman kerran tyttö soitti koulusta itkuisena, että tule hakemaan pois, ahdistaa. Koulupsykologilla hän on käynyt puhumassa ja nyt keväällä ja kesällä hänen kanssaan on käynyt perhetyöntekijä juttelemassa.  Tyttö ei helposti kuitenkaan avaudu, ei edes minulle. Väittää kaiken olevan ihan hyvin, mutta me muut olemme kovin huolissamme tytöstä. Keskustelu muiden aikuisten kanssa, edes ammattilaisten, ei ole helpottanut hänen tilannettaan.”

Hoidon jälkeen:

”Tyttäreni on kuin uusi ihminen. Päivittäin ihmettelen hänessä tapahtunutta muutosta. Tyttö puhuu asioistaan, on iloinen ja nauravainen. Koulukin on alkanut menemään paremmin. Tällä viikolla tyttö jopa puhui kysyvänsä paikallisesta kaupasta viikonlopputöitä! Siis tuo meidän antisosiaalinen kullannuppumme aikoo ihmisten keskuuteen! Olen hämmästynyt.

Tuhannesti kiitoksia avusta. Toivon, että muutos jää pysyväksi. :)”

Sivun alkuun

Apua ADHD-lapsen oireisiin

Nainen 35v, poika 8v

Lapsesta asti vilkkaan pojan käytös paheni ensimmäisen luokan keväällä siihen pisteeseen, että meidän oli haettava apua. Ongelmia oli mm. sosiaalisissa suhteissa sekä koulussa että vapaa-ajalla, muihin perheenjäseniin kohdistuvaa väkivaltaisuutta, uhmakkuutta, kiroilua, impulsiivisuutta, tavaroiden tuhoamista, vaatteiden syömistä (resorit/vetoketjut/kaulurit), herkkujen ”varastelua” kodin kaapeista. Poika sai ADHD-, uhmakkuushäiriö-, ja käytöshäiriödiagnoosit. Me vanhemmat emme halunneet lääkitystä kovasta painostuksesta huolimatta vaan päätimme kokeilla ensin kaikki muut vaihtoehdot homeopatiasta ravintolisiin.

Käyttöön otettiin homeopaattinen lääke 3-4 viikon välein. Käytös parantui huomattavasti lähes välittömästi. Lääkkeen vaikutuksen lakkaamisen huomasi n. kuukauden päästä ongelmien palaamisella. Homeopaattinen lääke ollut käytössä lähes vuoden ja palaute koulusta sekä iltapäiväkerhosta ollut pääsääntöisesti positiivista, poika on ensimmäistä kertaa elämässään ottanut osaa esim. jalkapallopeleihin välitunnilla eli myös ryhmässä toimiminen on parantunut. Aloittanut myös jääkiekon ja sitä kohtaan suuri intohimo mitä aiemmin mihinkään asiaan ei ole ollut. Poika on myös pystynyt hillitsemään itsensä sisarusten ärsyttäessä eikä ole käyttäytynyt automaattisesti aggressiivisesti, mikä ennen oli mahdoton ajatuskin. Tavaroiden tuhoaminen vähentynyt huomattavasti ja poikaa ei tarvitse enää vahtia niin paljoa kuin vuosi sitten, samoin herkkujen salaa syöminen on vähentynyt ja poika osaa joskus jopa kysyä luvan ennen syömisen aloittamista. Jaksaa myös keskittyä kirjojen ja Aku Ankkojen lukemiseen, kuukauden sisällä oli ensimmäinen n. 2h kestävä automatka moneen vuoteen jonka aikana ei huudettu, riidelty, heitelty tavaroita vaan poika luki kirjoja lähes koko matkan.

Sivun alkuun

Yökastelun pyykkivuoret, väsymys ja häpeä vaihtuivat hetkessä iloon ja valoon!
nainen, 42 v, lapsi 11v

Poikani on kärsinyt yökastelusta niin kauan kuin muistan. Hänen ollessaan pienempi, asiaa ei sen kummemmin ajatellut, se vain kuului yhtenä osana elämäämme ja arkeamme. Yökastelu tapahtui joskus joka yö, joskus ei ollenkaan, mutta joskus jopa kaksi kertaa yössä, jatkuvasti, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Luimme kaiken aiheeseen liittyvän etsiessämme keinoa ja helpotusta perheemme elämään hakien. Muistan tajunneeni joskus pojan ollessa kuusivuotias, etten ollut nukkunut pitkään aikaan, vuosiin, täyttä yötä, vaan aina joko lakanoita vaihdellen tai sitten keskellä yötä heräten, tarkastamaan onko vahinkoa sattunut. Yöt, viikot, kuukaudet ja vuodet tuntuvat nyt yhdeltä pitkältä mustalta ja märältä, pissan hajuiselta pyykkivuorelta.

 Puhuimme asiasta neuvolassa, mutta saimme aina kuulla että tämä nyt kuuluu joidenkin lasten kehitykseen, että kyllä se siitä. Mutta lapsen kasvaessa pissamäärä ei ole enää läikkä lakanassa, vaan litran verran voimakkaan hajuista eritettä, joka tunkeutuu hajumuistiin niin voimakkaasti, että saan sen hajun vieläkin nenääni milloin tahansa. Lapsen kasvaessa myös sosiaaliset tarpeet kasvavat ja yökyläilyt kavereiden luona lisääntyvät. Hänen onnekseen yökastelua ei monestikaan kaverin luona tullut, liekö syynä sitten ohuempi uni, katkonaisempi yö vai mikä. Kuivan yön helpotukseen ei voinut tuudittautua, koska seuraavana yönä sänky saattoi kastua kaksi kertaa.

 Yökastelu on vaivana todella moninainen ja siihen liittyvistä seikoista tulee monilla vaikea kierre, joka vain pahentaa ja pitkittää vaivaa. Yleensä yökastelijat ovat ”hyviä nukkujia” eli nukkuvat todella sikeästi, niin kuin poikanikin, eivätkä näin herään pissahätään. Yleensä heidän masunsa on kovana, kakkaaminen ei ole päivittäistä, joskus vain pari kertaa viikossa tapahtuvaa ja näin, suolen ollessa täynnä kakkaa, elimistö ei tunnista sieltä seasta enää pissahätää. Yökastelua hoidettaessa neuvotaan vähentämään juomista iltaa ja yötä kohden, mutta ainakin meillä, se aiheutti vuosien saatossa kierteen niin, että lapsi tiedostamattaan vähensi juomistaan muutenkin ja se taas kovetti mahaa entisestään.

 Lasta ei saa tietenkään syyllistää tästä vaivasta, vaan lapsi kannattaa opettaa toimimaan asiansa puolesta, neuvomalla vaikka kantamaan märät lakanat itse pyykkikoppaan, niin että lapsi tuntee tekevänsä itse jotain tämän häntä jo vähän hävettävän asian puolesta. Meille selitettiin että yökastelijoilla puuttuu nimenomainen yöllistä pissanmuodostumista vähentävä aminohappo, joten heillä elimistö tuottaa pissaa yöllä saman verran kuin päivällä, toisin kuin lapsilla, joilla tämä aminohappo toimii jo normaalisti, niin kuin aikuisilla. Vaiva ei ole psyykkinen, se oli yksi tärkeimmistä viesteistä mitä neuvolasta ja lääketieteeltä sain. Lause mitä itse käytin jatkuvasti, oli että eipä mitään, ei tämä ole sinun syysi, pyykkikone on ihan sitä varten että pyykkiä pestään, kannetaanpa nämä lakanat yhdessä pyykkikoppaan...

Lääketieteen parannuskeinot jäivät ns. hälylakanaan, joka hälytysäänellään säikäytti ja herätti meidät sekä koko rappukäytävän kahden kuukauden ajan, ennen kuin yökastelu yhtäkkiä loppui kuin seinään. Nostin kädet pystyyn ja huokaisin helpotuksesta: nytkö me tästä pääsimme, juuri ennen pojan 10-vuotissyntymäpäiviä! Vahingoksemme ja suureksi suruksemme, lapsemme kuitenkin joutui pahaan liikenneonnettomuuteen seuraavana keväänä, joka taannutti kaiken fyysisen kehityksen ja näin myös yökastelu alkoi alusta. Pahempana tietysti kuin ennen, koska lapsi oli jo iso poika. Vaiva aaltoili niin, että joskus oli jopa viikon-parin kuivia kausia, kun taas jonakin aamuna sänky oli taas märkä, märempi kuin koskaan ennen.

 Viime syksynä tilanne oli jo niin paha, että yökyläilyt olivat melkein jääneet, koska lapsen ollessa vanhempi, hän ymmärtää vaivansa ja häpeä on suuri. Otimme hädässämme lääkekuurin, joka, kuten huomasimme, vain siirtää ongelmaa. Tabletti kielen alla illalla kyllä pitää pissan poissa, mutta teki lapselle sen, ettei hän uskaltanut pistää nukkumaan enää ilman lääkettä. Lääkekuuri oli myös hirvittävän kallis, eikä sitä suositella jatkettavan kahden kuukauden käytön jälkeen.

 Viime syksynä jäin ohimennen katsomaan Studio 55 –ohjelmaa, jossa lääkäri-homeopaatti-biologi Liisa Sulkakoski kertoi homeopatian keinoista monissa eri elämän tilanteissa ja vaivoissa, ja sivulauseessa hän mainitsi että totta kai homeopatia auttaa myös yökasteluun. Tuijotin ruutua ja ajattelin, että tässä se on, miksi en ole aiemmin tullut ajatelleeksi. Varasin saman tien ajan homeopaatti Jutta Rosendahlille ja tässä ollaan.

 Ensimmäisen käynnin jälkeen vaiva katosi. Taianomaisesti. Pari yksittäistä kertaa olemme heränneet siihen, että sänky on ollut märkä, mutta ne liittyvät joko lääkkeen aloitukseen eli ns. ”parantumiskriisiin” (lääkkeen vaikutuksen alkaessa, oireet hetkellisesti pahenevat) tai homeopatiakäynteihin liittyviin positiivisiin tunnemyrskyihin.

Lapseni on niin onnellinen ja aivan otettu siitä tavasta, miten Jutta hänen kanssaan puhui, miten hän otti lapsen vaivansa kanssa tosissaan ja puhui hänelle niin kuin ajattelevalle ihmiselle, vertaiselleen, kysyen kysymyksiä kaikesta mitä poikani ajattelee, mistä pitää ja mistä ei, mikä mietityttää, onko murheita tai mikä tuo iloa elämään. Homeopatia ottaa ihmisen huomioon kokonaisuutena, eikä vain yhtenä pistoksena tai kipuna, nyt sen vasta täysin ymmärrän. Parituntinen käynti Jutan luona avasi pojalleni ja minulle uuden väylän myös keskinäiseen kommunikointiimme ja poikani on kiitellyt jälkikäteen useasti kun vein hänet Jutan luo ja löysimme homeopatiasta avun ja aivan uuden ihanan maailman. Voi kun näkisitte onnen ja rakkauden lapseni silmistä kun hän sen sanoo.

Sivun alkuun

Krooninen selkäkipu parani
nainen, 49 v

Selkääni on vaivannut välilevyn pullistuma niin kauan kuin muistan. Tuskallisia jaksoja on ollut monta ja särkylääkkeitä olen popsinut kuin karamelleja. Ensimmäisen kerran jouduttiin turvautumaan leikkaukseen vuonna 1992 ja toisen kerran leikattiin keväällä 2007. Pullistuma on ollut 4. ja 5. nikaman välissä. Leikkaus ei aina tuo parannusta puristuksissa olleisiin hermoihin ja näin esim. jalkoihin saattaa jäädä tuntopuutoksia, mutta yleensä kivut hellittävät.

Kesällä 2008 selkä oireili jälleen. Olin epätoivoinen, joko taas pitkä kipujakso edessä. Töiden jälkeen piti maata ”psoas”-asennossa, jotta selkä hieman rentoutuisi ja kivut hellittäisivät. Pesukone piti täyttää kontillaan, koska kumartua ei voinut. Imuroimista ei voinut ajatellakaan. Aamulla oli otettava ainakin 4 särkylääkettä, jotta pääsi ylös ja vessaan. Päivät olivat vain suorittamista ja ajatukset selässä. Sairaslomaa en halunnut edes ajatella, koska liikkeellä olo ja ihmisten seurassa oleminen oli kuitenkin parasta terapiaa. Olen aina ollut kova liikkumaan, mutta nyt kivut olivat sitä laatua, että tavallinen kävelykin oli tuskallista. Mietin ensimmäisen kerran vaihtoehtohoitoja. Kävin kahdesti kiropraktikolla, jonka hoito ei ikävä kyllä minun selkääni tuonut helpotusta. Kesäloma oli taiteilua ja nappien syömistä. Elokuussa kävin kerran osteopaatilla, joka totesi heti, että ei pysty auttamaan, kun välilevy on pullistunut.

Lokakuun 13. päivänä 2008 aloitin Jutan ”määräämän” homeopatiakuurin. Liuotin 4 helmeä veteen ja otin tämän liuoksen kahdessa erässä peräkkäisinä päivinä. Seuraavan viikon maanantaina 20. pvä sama juttu. Joka kerran, kun olin kulauksen ottanut, tunsin kuumotusta ja huminaa päässä. Tässä välissä kävin magneettikuvassa. Särkylääkkeitä otin vähemmän viikossa kuin ennen kuuria. Kolmas viikko lähti. Sama satsi. Tällä viikolla huomasin, että en ollut ottanut särkylääkettä kuin satunnaisesti. Neljäs viikko ja taas sama satsi.  Neljännen viikon jälkeen sain jättää särkylääkkeet kokonaan pois!

Tämä oli ihanaa, kivut olivat hävinneet totaalisesti. Tapasin tammikuussa lääkärin, joka tutki lokakuussa otettujen magneettikuvien tulokset. Lääkäri totesi kuvissa näkyvän kookkaan pullistuman. Samalla hän kyseli vointiani ja teki tutkimuksia. Kerroin oloni olevan eritäin hyvän ja käyväni sauvakävelyllä, kuntosalilla, pilateksessa ym. Kerroin myös särkyjen hävinneen. En kuitenkaan kertonut homeopatiakuurista. Nyt hieman harmittaa, olisi pitänyt. Lääkäri ei noteerannut kiropraktikkoa eikä osteopaattiakaan, kun niistä mainitsin. Hän kertoi, että pullistuma saattaa oikealla hoidolla vetäytyä itsekseen. Itse tunnen oman selkäni ja olen sitä mieltä, että homeopatiakuuri oli se, joka sai pullistuman vetäytymään. Lääkäri mainitsi myös, että pullistuma saattaa uusia, koska se on tehnyt sen jo monta kertaa. Lääkäri kehotti pitämään selkälihakset mahdollisimman hyvässä kunnossa ja jatkamaan liikuntaa samaan tapaan.

Jutan määräämät helmet ovat laukussa aina mukana, mutta en ole tarvinnut niitä lokakuun 2008 jälkeen.

Tilanne kesällä 2010

Toukokuussa 2010 kumarruin nostamaan tiskirättiä lattialta. Tiesin välittömästi, että nyt kävi selässä pahasti. Tuskaisena yritin hakea mahdollisimman rennon ja hyvän asennon selälle. Ajatukset kulkivat vinhaa vauhtia eteenpäin, kesä tulossa ja selkä pamahti taas. Soitin Jutalle ja hän kysyi onko minulla helmiä jäljellä. Vastasin myöntävästi. Jutan ohje oli, että ota 4 helmeä suoraan suuhun. Ja sitten normaalisti kerran viikossa veteen liuotettuna. Mutta jos ei auta, pitää muuttaa annostelua. Hetken päästä tuttu humina päässä ja kuumotus alkoi. Kipu hellitti jollain lailla ja pystyin taas jatkamaan lähes normaalia elämää. Varsinaisia kipulääkkeitä ei tarvinnut lainkaan ottaa. Pari viikkoa liuottelin helmiä ja taas olin terve kuin pukki.

Jos joku ystävistäni oli vielä jollain lailla epäillyt homeopaattisten lääkkeiden tehoa, ei voinut tätä enää selittää millään ihmeparantumisella tai "aika hoitaa" hokemalla. Itse luotan täysin Jutan neuvomaan homeopaattiseen lääkehoitoon

Tilanne keväällä 2015

Selkäni on ollut oireeton nyt jo vuosia. Oma varomattomuuteni toi selkäkipuoireet aika rankkana takaisin. Paniikki iski välittömästi, nytkö ollaan taas leikkauskierteessä. Napsin kipuun Buranaa ja Panacodia. Kävin lääkärissä, joka määräsi lisää kipulääkkeitä ja kolmiolääkkeitä. Tässä vaiheessa muistin Jutan antamat helmet ja niiden tuoman avun. Otin yhteyttä Juttaan. Hän määräsi uusia helmiä. Ensimmäisien helmien nauttimisen jälkeen pystyin venyttelemään ja tekemään muutaman selkää vahvistavan jumppaliikkeen. Seuraavana päivänä pystyin jo liikkumaan. Akuutista tilasta noin viikon jälkeen olen päässyt pyöräilemään ja käymään kuntosalilla varovasti treenaamassa. Ja mikä parasta, käymään myös työssä.  Yhtään lääkärin määräämää nappia en ole ottanut näiden vahvempien helmien jälkeen. Uskomatonta, kun ajattelee mistä lähdettiin. Muutos tapahtui oikeastaan yhdessä iltapäivässä. Kiitos Jutta avustasi.

Sivun alkuun

Korvatulehduskierre loppui
nainen, 30 v, ja lapsi, 1,5 v

Tyttäremme ollessa neljän kuukauden ikäinen hänellä oli ensimmäinen korvatulehdus. Hän heräili öisin jatkuvasti ja oli todella kiukkuinen ja itkuinen.

Ensimmäisen korvatulehduksen jälkeen tuli toinen ja kolmas ja vielä neljäskin tulehdus, aina ennen kuin ehdimme edellisestä tulehduksesta edes jälkitarkastukseen. Oli todella ahdistavaa syöttää hänelle antibiottikuuri toisensa jälkeen. Varsinkaan kun kuurit eivät tuntuneet edes auttavan kuin hetkellisesti ja tyttäremme huusi aina kun näkikin lääkeruiskun. Lisäksi maha meni antibiootista lähes joka kerta löysäksi, mikä aiheutti jälleen kipua.

Lääkärit eivät osanneet auttaa muilla tavoin kuin tarjoamalla antibioottikuuria toisensa jälkeen ja kipulääkkeitä kipuun. Lisäksi meille puhuttiin jo korvien putkituksesta, jos korvatulehduskierre jatkuisi samaan malliin. Yöt olivat erityisen raskaita sekä tyttärellemme että meille, koska emme saaneet kukaan nukutuksi.

Lopulta sain antibiooteista tarpeekseni ja menimme Jutan vastaanotolle. Siellä todella tuntui, että meitä kuunneltiin ja saimme vihdoinkin avun jatkuviin korvatulehduksiin. Saimme homeopaattisen lääkkeen tippoina, mikä oli erityisen helppoa antaa vauvalle. Aluksi annoimme lääkettä päivittäin ja myöhemmin määrä väheni noin kertaan viikossa. Korvatulehdukset loppuivat siihen. Nyt ensimmäisestä käynnistä on jo yli vuosi aikaa eikä korvatulehduksia ole ollut yhtäkään sen jälkeen. Se on aivan mieletöntä!!

Sivun alkuun

Paniikkihäiriö rauhoittui
mies, 33 v

Olen 33-vuotias perheellinen mies Etelä-Suomesta. Minulla on ollut taipumusta paniikkihäiriöön koko aikuisikäni. Ensimmäisen kerran oireet ilmenivät kaksikymppisenä muutettuani lapsuudenkodistani ensimmäiseen omaan asuntooni. Silloin paniikkihäiriö ilmaantui yllättäen eräänä yksinäisenä yön hetkenä, oireina olivat tuolloin hengenahdistus, vapina, kuolemanpelko ja tunne että on menettämässä oman järkensä hallinnan. Tilanne silloin tuntui todella pelottavalta, mutta jälkikäteen ajateltuna nuo oireet ovat tyypillisiä paniikkihäiriölle.

Lähipiirissäni oli silloin myös henkilö, jolla oli taipumusta paniikkihäiriöön, hänen kanssaan keskusteltuani ymmärsin että oireeni olivat todennäköisesti paniikkihäiriön aiheuttamia. Kävin silti myös lääkärillä varmistamassa asian ja kaikki oli kunnossa. Lääkäri antoi silloin diagnoosin paniikkihäiriöstä ja määräsi rauhoittavaa lääkettä tarpeen mukaan otettavaksi.

Oireeni on tuon ensimmäisen kerran jälkeenkin ilmaantunut epäsäännöllisin väliajoin myöhään illalla nukkumaan mennessä tai yöaikana jostain syystä valvoessani. Oireet ovat olleet lievempiä kuten levottomuus, kehää kiertävät ajatukset, hikoilu, sydämen tykytys ja tunne että ei pysty olemaan paikoillaan. Olen huomannut että oma paniikkihäiriöni liittyy stressiin, esim. työpaineiden kasaantuessa se todennäköisesti ilmaantuu.

Rauhoittavista lääkkeistä on vaivaan ollut huonosti apua, ne ovat lähinnä tehneet olon äärettömän raskaaksi ja väsyneeksi ja olo on seuraavana päivänäkin ollut väsynyt.

Olemme käyttäneet homeopaattisia lääkkeitä lasten erilaisten sairauksien hoitoon ja tämän vuoksi päätin kokeilla homeopatiaa myös omaan paniikkihäiriööni. Jutta käski asiaa selvitettyäni minun ottaa erästä homeopaattista valmistetta heti kun tunnen että oireet ilmaantuvat. Homeopatia tuntuu tehoavan omaan vaivaani paljon paremmin kuin tavanomaisen lääketieteen keinot. Oireeni häviävät noin 15 minuutin kuluttua homeopaattisen valmisteen ottamisen jälkeen, olo on rauhallinen ja nukahdan normaalisti. Seuraavana aamuna ei ole tokkuraista oloa ja väsymystä niin kuin oli rauhoittavaa lääkettä käytettäessä.

Oman kokemani perusteella suosittelen lämpimästi kaikkia jotka kärsivät paniikkihäiriön oireista, kokeilemaan homeopatiaa paniikkihäiriön hoitoon.

Sivun alkuun

Lapsen infektioastma helpotti
nainen, 44 v, ja lapsi, 6 v

Poikamme oli pienestä asti kärsinyt hankalista flunssista. Diagnoosiksi oli saatu infektioastma, mikä tarkoitti hengitysvaikeuksia pienissäkin infektioissa. Keskussairaalassa olimme useampia kertoja osastolla hoidossa, jotta hengitys taas toimisi normaalisti. Kotona käytössämme oli sairastumisen varalta kaksi astmalääkettä.

Poika tuntui sairastuvan helposti, mikä toisaalta johtui myös siitä että perheessä oli useampia lapsia, joten tauteja oli ”saatavilla”. Aika tuntui hyvin hankalalta perheellemme. Pojan sairastuminen tarkoitti aina läpi yön valvomista yskimisen ja hengityksen seuraamisineen siltä varalta, että oli lähdettävä sairaalaan.

Lopulta saimme pojalle myös putket korviin useamman antibioottikuurin jälkeen.

Tässä vaiheessa halusimme jo pojallemme saada häntä vahvistavaa ja laajempivaikutteista tukilääkitystä. Tapasimme Jutan kanssa ensimmäisen kerran 1,5 vuotta sitten pojan ollessa 4,5-vuotias. Keskustelussa käytiin läpi hyvin tarkasti pojan kokonaisvointi ja käyttäytyminen. Tämän jälkeen olemme käyneet Jutan vastaanotolla tietyin väliajoin sekä sopineet puhelinsoittoajoista seurataksemme pojan voinnin kehitystä joko muuten tai hänen sairastuessaan. Tämä seuranta ja yhteydenpito on ollut todella tärkeää. Tukilääkitystä (tippoja tai pillereitä) on muutettu välillä tilanteen tai oireiden mukaan.

Nykyisin poika voi hyvin. Sanotaan, että ikä tuo helpotusta infektioastmaan, mutta olemme varmoja siitä, että homeopaattinen tukilääkitys on auttanut vahvistamaan pojan yleisvointia ja vastustuskykyä terveellisen ruokavalion ja vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi. Tästä merkittävänä osoituksena oli viime marraskuussa perheessämme sairastettu sikainfluenssa, josta poikamme selvisi hienosti ilman hengenahdistusta ja kotihoidolla. Astmalääkkeisiin jouduimme turvautumaan vain sikainfluenssan jälkeen, kun uusi tauti ärsytti keuhkoputkia emmekä huomanneet olla riittävän ajoissa yhteydessä Juttaan tehostaaksemme homeopaattista lääkitystä. Muutoin pojan flunssaan sairastumiset sujuvat pääasiassa aivan normaalisti. Toista astmalääkettä käytämme joskus hankalaan yskään, mutta aina harvemmin.

Hienoa on myös se, että poika itse ei enää pelkää sairastumisia, koska niihin ei enää liity vaikeuksia hengittää eikä uupunutta oloa. Hänelle ei ole myöskään puhjennut mitään allergioita eikä varsinaista astmaa. Keuhkoputkentulehduksia tai kurkunpääntulehduksia, joita aiemmin oli toistuvasti, ei ole tullut lainkaan. Uusia putkia pojan korviin ei ole enää tarvinnut laittaa eikä yhtään antibioottikuuria ole jouduttu hänelle antamaan. Myös pojan toistuviin nenäverenvuotoihin homeopatia on tuonut helpotusta. Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä pojan voinnista tällä hetkellä.

Sivun alkuun

Heräilevä ja vatsavaivainen vauva
nainen, 30v, ja vauva, 4 kk

Poikamme on ollut syntymästään asti huono nukkumaan. Meistä vanhemmista on tuntunut, että hän ei nuku koskaan. Noin 3 kk ikäisenä siirsimme hänet omaan huoneeseensa nukkumaan. Tämän jälkeen hän rauhoittui huomattavasti ja heräsi vain muutaman kerran yössä. Saatuaan neuvolassa kolme rokotetta samalla kertaa, alkoi taas jatkuva heräily sekä päivä- että yöunilla. Päivisin vielä itse jaksoi, vaikka hän ei nukkunutkaan, mutta öisin ei. Poika heräili tunnin, välillä jopa viiden minuutin välein läpi yön. Heräilyn lisäksi hänellä meni vatsa aivan sekaisin. Hän kakkaili TODELLA paljon pitkin päivää ja öisinkin. Olimme mieheni kanssa aivan väsyneitä, ja isommat sisarukset kärsivät uupuneista ja kiukkuisista vanhemmista.  Kun tätä oli kestänyt kolme viikkoa, otin yhteyttä Juttaan.

Ensimmäisellä homeopaattisella lääkkeellä vatsa rauhoittui, ja kun se ei vielä vaikuttanut vauvan nukkumiseen, vaihdoimme lääkkeen toiseen. Tämän jälkeen nukkuminenkin rauhoittui saman tien huomattavasti. Nyt vauva nukkuu niin, että hän herää vain yhdestä kahteen kertaan yössä. Se on aivan mahtavaa. Kiitos, Jutta

Sivun alkuun

Migreeni on pysynyt poissa
nainen, 31 v

Olen kärsinyt migreenistä noin vuodesta 2000 lähtien. Oireet tulivat kun niitä vähiten odotti. Joskus oireet alkoivat kirkkaan valon seurauksena, välillä ilman suoraa syytä.

Migreenin alkamisen tiedostan näköhäiriöinä. En näe selkeästi ja näkökenttäni sivuilla alkaa vilkkua sahalaitakuvioita. Vilkkuminen leviää hiljalleen koko näkökenttään. Muina oireina tulee voimakas päänsärky ja pahoinvointi/oksentelu. Lääkäri määräsi minulle lääkkeen, mutta hakeuduin silti 2002 homeopaatin vastaanotolle, josta sain avun ensimmäisen kerran.

2007 tulin raskaaksi ja oireet alkoivat uudelleen samanlaisina.

Lääkärin määräämiä lääkkeitä en voinut käyttää, joten hakeuduin Jutan vastaanotolle. Jutta oli asiallinen ja ymmärtäväinen. Sain häneltä Natrium muriaticum-lääkettä, jota voin ottaa oireiden alkaessa. Oireita tuli noin 8 kertaa vuoden sisällä, ja Natrium muriaticum auttoi niihin joka kerran. Tämän jälkeen Jutta antoi minulle vahvemman annoksen samaa lääkettä, jonka jälkeen oireet ovat pysyneet poissa.

 

Sivun alkuun

Krooninen poskiontelovaivani on nyt voitettu
Tuula T. vaatetusteknikko, lähihoitaja

Vuonna 2006 alkoi jatkuva sairasteluni. Poskiontelotulehduksesta tuli kuukausittainen vieras. Melkein kuukausittain jouduin syömään antibioottikuurin, joka ei loppuvaiheessa toleranssin kasvaessa juurikaan enää helpottanut oireita. Punkteeraukseen jouduttiin turvautumaan 4-6 kertaa/ vuosi. Elämänlaatuni oli huomattavasti huonontunut sairastelun seurauksena: Päivittäin kuumeilua, pääkipua, väsymystä, tukkoisuutta, unettomuutta, ärtyneisyyttä. Tunsin toivottomuutta, en pystynyt keskittymään mihinkään muuhun. Oireet pysyivät poissa vain antibioottikuurin keston ajan.

Homeopatiasta samaan ongelmaan avun saanut ystäväni kehotti ties monennenko kerran kokeilemaan homeopaattista hoitokeinoa. Muistan hetken, kun numerotiedustelusta sain Jutan yhteystiedot alkutalvella 2011. Jutan vastaanotolla kävimme läpi kaikki mahdolliset, henkilökohtaisetkin asiat kahden tunnin aikana. Ensi hetkestä tuntui, että olin tullut viimeinkin oikeaan paikkaan ja nyt saisin lopultakin avun. Jutta oli kiinnostunut minusta kokonaisuutena, oli läsnä, kohtaava, kuunteleva, empaattinen ja luottamusta herättävä, oli helppo kertoa rehellisesti/kaunistelematta elämäni eri osa-alueista.

Sain aluksi lääkkeeksi pulsatillaa, joka ei kuitenkaan helpottanut oireita merkittävästi. Jutta seurasi hyvin tarkkaan vaikutusta ja lähetti puhelinhaastattelun jälkeen postin välityksellä kalium bichromicumia. Sekään ei tehonnut toivotusti, mutta emme luovuttaneet. Sitten Jutan täsmällisten kysymysten yhteydessä ymmärsin kertoa, että se oleellisin/hallitsevin vaiva tulehduksen yhteydessä on pääkipu, siihen tietoon Jutta tarttui oitis ja pingo J NUX VOMICA lääke löytyi. Olin korkeassa kuumeessa, kaikki oireet päällä ottaessani nux vomica lääkkeen. Kolmen tunnin kuluttua olin elämäni voimissa, olo oli uskomaton, tein jopa suursiivouksen. Eli aina oikea lääke ei löydy ensimmäisellä kerralla, mutta kokemuksesta tiedän, että se löytyy kuitenkin.

 Pari kertaa oireet palasivat, Jutalta sain nux vomica pillereinä ja olin terve jälleen. Jutalla käynnin jälkeen en ole kertaakaan joutunut syömään antibiootteja, punkteerauksesta puhumattakaan. Nyt syksyllä tuntui tuttu poskiontelovaiva palaavan. Tiedotin asiasta Jutalle, sain tuttua lääkettä tippoina ja olin terve jälleen.

Olen suunnattoman kiitollinen Jutalle terveyteni /elämänlaatuni palauttamisesta. Olen ikionnellinen, että löysin Jutan. Kiitoskirjeeni tuntuu niin vähäiseltä siihen nähden, mitä hän minulle on antanut saadessani terveyteni takaisin.

Jutassa on läsnä aito lämpö, ihmisestä välittäminen, halu auttaa, sekä korkea ammattitaito ja työmoraali. Suosittelen lämpimästi sinulle ja olen suositellut monille tuntemilleni.

 Sivun alkuun

Apua synnytykseen
nainen, 31 v,2 lapsen äiti

Raskausaikana minulla tuli useita suonikohjuja sääriini. Sääreni olivat todella pahat, melkein mustat. Sain Jutalta lääkkeitä ja hoito- ohjeet. Suonikohjut alkoivat jo raskausaikana parantua lääkkeiden avulla ja hävisivät melkein kokonaan synnytyksen jälkeen.

Sain Jutalta myös synnytykseen "selviämispaketin" homeopaattisia lääkkeitä ja todella selkeät ohjeet. Toisen lapsen synnytys sujui vain todella eri tavalla kuin ensimmäisen lapseni synnytys. En ehtinyt/huomannut ottaa kuin Arnicaa ennen synnytystä ja jatkoin sitä synnytyksen jälkeen jälkihoitona. Uskon saaneeni jo Arnicasta voimaa synnytykseen ja sen auttaneen jälkihoidossa. Harmi vain etten heti tajunnut synnytykseni alkaneen, olisin saanut vielä enemmän apuja.

 Sivun alkuun

 

Eroon kuukausittaisesta rintojen särystä
nainen, 35 v

Olen terveydenhuoltoalan ammattilainen, vaimo ja 3 lapsen äiti.

Tutustuin homeopatiaan edellisessä kotikaupungissani lasteni ollessa pieniä. He sairastelivat perinteisiä lasten kuumeita ja yöitkuja. Löysin niihin avun homeopatian avulla ja heidän vastustuskykynsä parani niin, että he tuskin koskaan enää sairastavat. Mahataudinkin olen homeopatian avulla pysäyttänyt kuin seinään! Tämän lisäksi siskoni sai taitavan homeopaatin avulla avun alkavaan rintatulehdukseen. Se tosiaan toimii!

Vuosi sitten sain tarpeekseni kiusallisesta ja pitkään kestäneestä kuukausittaisesta rintojen arkuudesta ja kivusta. Rintojen arkuus ja kipeys kesti 2 viikkoa joka kuukausi ja kärsin vaivasta noin vuoden verran. Pahimmillaan se oli niin hankalaa, etten voinut pitää lapsiani sylissä ja jopa käveleminen tuntui pahalta. Yöllä heräilin kääntyessäni, kun rinnat olivat niin kipeät. Gynekologi epäili tämän johtuvan hormoneista, mutta ei osannut auttaa. Ohjeena oli hankkia tukevammat rintaliivit ja oppia elämään vaivan kanssa. Kokeilussa oli myös estrogeenigeeli, mutta sekään ei auttanut. Lääketieteestä ei löytynyt apua. Sitten muistin saaneeni apua homeopatiasta ennenkin ja...

Etsin netin kautta käsiini Jutan ja soitin hänelle ajan. Pääsin vastaanotolle ja tykästyin heti kovasti Jutan ammatillisuuteen ja kauniin rauhalliseen kykyyn kohdata ihminen ja perehtyä asiaan. Kävimme pitkän ja perusteellisen keskustelun, jonka avulla Jutta määritteli minulle sopivan homeopaattisen valmisteen. Käytin sitä ohjeiden mukaan ja jonkin ajan kuluttua rintojen kipu ei enää palannut. Olin saanut avun ja suuren helpotuksen. Elämänlaatuni parantui huomattavasti, kun oireet olivat poissa.

Käännyn muissakin vaivoissa Jutan puoleen ja olen tyytyväinen ja helpottunut siitä, kun olen löytänyt tehokkaan tavan hoitaa vaivoja, oli ne sitten kuinka suuria tai pieniä tahansa. Se tuo elämään turvallisuuden tunnetta, kun tietää että terveyteen löytyy myös vaihtoehtoinen tie. Suosittelen lämpimästi!

 Sivun alkuun

"Käteni eivät enää tärise kahvitellessani!"
nainen, 30 v

"Hei Jutta!

Aloin silloin kuukausi takaperin ottaa kahvikuppineuroosiini antamaasi lääkettä liuoksena. Viime aikoina olen lomailun ohessa jopa unohtanut ottaa sitä, sillä kahvin kantaminen ja sen juonti on nykyään jopa kivaa!  Olen onnellisen huojentunut! Vielä nykyäänkin tulee tunne, että mitä jos käsi alkaa täristä ja kahvit lentävät pitkin lattiaa. Koska näin ei ole ennakkopeloista huolimatta tapahtunut, olen nykyään varsinainen kahvin suurkuluttaja. Tämän lisäksi myös siitepölyoireeni ovat kadonneet tyystin.  Kiitos sinulle avusta!   :)"

Sivun alkuun

Kahvikuppineuroosi

nainen, 58

Olin kärsinyt kahvikuppineuroosista 35 vuotta, eli koko aikuisikäni, kun aloitin homeopaattiset hoidot Jutan luona. Olin aiemmin kokeillut lääkehoitoa, hypnoosia, psyko- ja ryhmäterapiaa sekä Rosen-terapiaa. Mitkään näistä eivät auttaneet itse neuroosiin muuten, kuin jotenkuten selviämään vaikeista tilanteista. Nyt, reilun neljän vuoden Jutan homeopaattisten hoitojen jälkeen, olen vihdoin vapaa tästä elämää rajoittavasta ja henkisesti tuskallisesta vaivasta. Tie ei ollut helppo. Se vaati kärsivällisyyttä molemmilta, niin hoidettavalta kuin hoitajaltakin. Välillä mentiin hämmästyttävää vauhtia eteenpäin ja välillä pelottavasti taaksepäin. Jutalta sain kuitenkin aina heti apua. Hän jaksoi lukea pitkiä sähköpostejani, kuunnella ja paneutua minuun ja elämääni kokonaisvaltaisesti. Oli hämmästyttävää, miten ennen niin vaikeat ja ahdistavat tilanteet olivatkin minulle yht'äkkiä helppoja. Kannoin kahvikuppia ja lautasta kuin ei mitään. Join yhdellä kädellä ilman ongelmia. Se oli niin USKOMATONTA. Unohdin useimmiten pelkoni täysin. Sitä ei ollut tapahtunut 35 vuoteen. Ei kertaakaan. Vihdoin koitti hetki, kun uskaltauduin eri tilanteisiin ilman homepaattisiakaan valmisteita, ihan omillani. Eikä minulla ollut mitään hätää.  Ja vaikka joskus, juuri ennen kahvittelua tai ruokailua, saan yhä häivähdyksen vanhasta paniikista, se katoaa melkein saman tien. Välillä on vaikea uskoa, että neuroosi on todella kadonnut. Vanhasta muistista tulee pelko: kuinka selviän? Mutta itse tilanteet todistavat joka kerta, että kahvikuppineuroosi on enää vain ikävä muisto. On ihanaa tavata ystäviä, käydä ulkona syömässä ja matkoilla, kun ei tarvitse käyttää energiaansa itsensä kasassa pitämiseen. Voi vain nauttia.

 Sivun alkuun

 

Lue myös

Pojan toistuvat vatsakivut ja väsymys

Apu raskauden alkamiseen

Vatsa- ja astmaoireisiin helpotus

Kasvukipuja

Krooninen urtikaria eli nokkosihottuma

Murrosiän alakulo

Lapsen ADHD

Kuivaksi yökastelusta

Krooninen välilevyn pullistuma parani

Ei enää jatkuvia korvatulehduksia

Paniikkihäiriö rauhoittui

Apu löytyi lapsen infektioastmaan

Heräilevä vauva alkoi nukkua

Migreeni helpotti

Krooninen poskiontelovaiva parani

Apua synnytykseen ja suonikohjuihin.

Rintojen särky hellitti

Kahvikuppineuroosista eroon.